מרוץ אוקיינוס זו תחרות בים הפתוח. המרחק הוא בין 15-30 ק"מ ברוב המרוצים. רוח גבית וגלים של 1-2 מטר הם התנאים האופטימליים למרוץ. ישנם גם מרוצים ארוכים בהרבה, לעתים קרובות בהשראת הגיאוגרפיה המקומית, כאשר הטבע מספק אתגרים מעניינים למעבר מנקודה אחת לאחרת. לקבלת תנאים אופטימליים של רוח גבית, מסלול מדויק וזמן המרוץ, ההחלטות מתקבלות מאוחר ככל האפשר. אבל מכיוון שזה תלוי במזג האוויר, בסופו של דבר צריך לקבל את תנאי היום. מרוצי האוקיינוסים בדרך כלל פתוחים לכולם, כך שההשתתפות היא כרצונכם ובאחריותכם בלבד. עם זאת, לרוב האירועים יש כללים ספציפיים לגבי ציוד ובטיחות.
אז מה זה סרפסקי? זה קיאק בעל ישיבה עילית וגוף סגור שאטום למים. אין הגבלות בנוגע לחומר, משקל, גודל או צורה לסרפסקי שמתחרה במירוץ אוקיינוס. רק שחייבת להיות נקודת חיבור לרצועה לרגליים, ואתה לא תצליח בלי הגה. אבל מלבד זאת, העיצוב פתוח מאוד ואין דרישה שכולם ישתמשו בציוד דומה. הבחירה של הסירה הוא אישי, והכל יהיה תלוי ביכולות שלך וגם בתנאי המירוץ.
מירוץ אוקיינוסים זה ספורט אקסטרים
כל חותר יכול ליהנות מחתירה בסרפסקי, אבל מירוץ אוקיינוס הוא בהחלט לא למתחילים. צריך ניסיון כדי לחתור בבטחה בין הגלים, ועליך להיות בטוח שתעלה שוב לקיאק אם תיפול למים. או ליתר דיוק: כש-תיפול למים. עם זאת, עבור חותרים מנוסים, מרוצי האוקיינוסים מציעים אפשרות לפתח את הכישורים שלהם בדרכים חדשות ומרגשות, שיכולות לספק הנאה לאורך שנים רבות, לפעמים אפילו בתור "קריירה שניה".
הים משתנה באופן קבוע, וזה תמיד מעורר ומספק לחוות את עצמך כחלק מהטבע.
מרוצי האוקיינוסים התפתחו מדיסציפלינת החתירה בסרפסקי, כדי להציל את חיי החתירה, והפכו לפופולריים מאוד באוסטרליה ודרום אפריקה. בהתחלה, המרוצים אורגנו באופן מקומי, ועם השנים הם גדלו עוד ועוד. במשך שנים רבות, אתגר "מולוקאי" בהוואי, הוכר (באופן לא רשמי) כאלוף המסלולים של מרוצי האוקיינוסים. ספורט זה עדיין מאופיין בגישתו הפתוחה, הידידותית והחברית, בה אליטה ומתחילים נפגשים באותם אירועים וחולקים עצות בנושאי אימון וטכניקה.
החל משנת 2010, מרוצי האוקיינוסים מוכרים באופן רשמי ע"י ארגון הICF (International Canon
Federation), כך שישנן היום אליפויות רשמיות ומאמצים "לארגן" מרוצי אוקיינוסים נוספים.